top of page

Skrivnosti izjemnih odnosov

Updated: Apr 21, 2021

Prakticni nasveti za moske in zenske.


O skrivnosti dobrih in kvalitetnih odnosov smo ze govorili. Danes se bomo dotaknili prakticnih vidikov delovanja v odnosu in kako te dejansko zaceti uporabljati.


Govorili bomo o tem, kako imeti kvaliteten odnos s svojo partnerko, partnerjem, prijateljem, prijateljico ali sodelavko.


To predstavlja razliko med zivljenjem, ki je kvalitetno in uspesno na vseh podrocjih, ter med tistim, ki to ni.Kaj bo nasa osnova?

Razlicne faze v mesecu, po katerih zenske delujemo. V razlicnih fazah meseca se zenske razlicno pocutimo.


Gre torej za poznavanje razlicnih nacinov komuniciranja v razlicnih fazah zenskega cikla, ki se jih moramo zavedati tako zenske, kot moski.

Zakaj to, kot osnovo, sploh potrebujemo?

Za zenske je bistvenega pomena, da poznajo in razumejo svoje delovanje. Da se cutijo. Ko zenske razumemo sebe, imamo lahko bolj kvalitetne odnose z ljudmi okoli sebe, ne zgolj s svojim partnerjem.Ko zenske razumemo sebe, znamo lazje razloziti ostalim kaj si zelimo, lazje se umaknemo, ter lazje sinhrono delujemo z ljudmi okoli sebe.

In kaj vse to, s prakticnega vidika, pomeni?


Pomeni prijetno in socutno komunikacijo med moskim in zensko. Moski bo bolje razumel svojo zensko.


Zenska bo bolj razumela svoje delovanje, ce ga se ne in seveda lazje razlozila svojemu partnerju, kako se v razlicnih fazah cikla pocuti.


ZENSKE: Zacele se bomo bolje razumeti. Zenske si bomo lahko bolje razlozile svoje delovanje. Da bomo najprej razumele sebe in posledicno sokerirane kvalitetne odnose.


MOSKI: »Dobite navodila za uporabo zenske« Tako boste lazje razumeli svojo partnerko, sodelavko, prijateljico in ostale zenske okoli sebe. Razlozili si boste delovanje zenske in kako se lahko v razlicnih delih meseca na razlicne nacine priblizate svoji partnerki in z njo komunicirate.

Kaj torej lahko naredimo? Uporabimo znanje v praksi.

Angelinin 4 Prstni Sistem (4P)

Poglej svojo roko. Obljubljam ti, da bosta imela oba namige o tem, kako zenske delujemo skozi mesec, venomer pri roki. Venomer.


Eden od teh namigov je tvoja roka. Tvoji stirje prsti na njej.


Za potrebe razlage, namenoma izpuscam zadnji, peti prst (palec). V Kitajski tradicionalni medicini je ta tisti, ki je odgovoren za to, da prehodi med razlicnimi fazami potekajo nemoteno in gladko.


Princip 4P razdeljuje mesecni cikel zenske v 4 tedne (4 enote), po katerih se bomo sprehajali. Za to uporabljamo svoje stiri prste. Bistvo principa je v poenostavljenem razumevanju faz zenskega cikla in delovanja.


Za lazje razumevanje si poglejta spodnji video.

Osnova 4 Prstnega Sistema lezi v poznavanju zenskega mesecnega cikla.

Za osnovo bomo vzeli 28 DNEVNI CIKEL, ki se zacne z 1. dnem menstruacije ter konca z 28. dnem oz. prvim dnem naslednje menstruacije. Vsak od prstov na roki predstavlja eno od faz zenske v mesecnem ciklu in njene obcutke, povezane s tem.

Kje zacnemo?


S prvimi kapljicami krvi. S prvim dnem menstruacije. Omeniti moram, da se zenske v realnosti zacnemo pocutiti bolj obcutljive ali celo utrujene ze nekaj dni pred prvim dnem menstruacije. Za poenostavljeno razlago, lazje razumevanje, predvsem pa za uporabo, je bistveno, da stvari poenostavimo.


Ce se torej s principom mesecne ciklicnosti v taksni obliki srecujes prvic, si zapomni te okvire. Ko jih razumes, se z lahkoto sprehodis po njih in jasno razlocis, kje se nahajas oz. nahaja zenska. Najboljsa analogija za pocutje zenske na prvi dan menstruacije je najmanjsi (najnizji) prst, mezinec. Predstavlja fazo v mesecu z najnizjim nivojem energije v njenem telesu.

Oglejmo si, kako to zgleda v praksi.


Najmanjsi prst (mezinec)


Njeno ime: CAROBNICA


Ime faze: Menstruacija (cas krvavitve)


Letni cas, kot analogija njenemu pocutju: Zima (zimsko spanje, hibernacija)

Kako se zenska pocuti? Izjemno obcutjiva je, senzibilna, lahko tudi jokava. Umika se vase, lahko je zelo utrujena ali celo anksiozna.


Kaj bi bilo prav, da naredi? Spocije naj se, umakne se, se regenerira, prebere knjigo, meditira, vzame si dan zase in pocne to, kar cuti, da ji najbolj pase. Izogiba naj se trsnemu sladkorju, mlecnim izdelkom in predvsem glutenu.

Lunin cikel: Prazna luna

Nasvet za moske: Pusti jo pri miru ali pa jo popolnoma podpri.


Prstanec

Njeno ime: VIZIONARKA


Ime faze: Folikularna faza


Letni cas, kot analogija njenemu pocutju: Pomlad (rast novega zivljenja, novi zacetki)


Kako se zenska pocuti? Polna energije je, igriva kot najstnica, mocna, fokusirana, izjemno produktvna. Njen libido je visok.


Kaj bi bilo prav, da naredi? Naredi naj vse, kar do sedaj se ni. Naredi naj vse plane za prihodnost, izkoristi svojo jasnost in fokus ter proaktivno resuje konfliktne situacije. V tem obdobju jih bo, zaradi nivoja energije in hormonov, veliko lazje.

Lunin cikel: Prvi krajec

Nasvet za moske: Z njo se lahko igras, kot s svojimi moskimi kolegi, visoko intenziven trening ali trening moci, bo tu kot prikladen za vaju oba. Uzivaj v njeni produktivnosti in igrivosti.

Sredinec

Njeno ime: MAGNETICNA


Ime faze: Ovulacija


Letni cas, kot analogija njenemu pocutju: Poletje (cvetenje, visek leta)

Kako se zenska pocuti? Zenska v pravem pomenu besede, senzibilna, zenstvena, cutna in polna zivljenja. Probleme in konfliktne situacije resuje na zelo zenski nacin. Plodna je.


Kaj bi bilo prav, da naredi? Uziva naj v svoji senzualnosti in zenskosti.

Lunin cikel: Polna luna

Nasvet za moske: Izkoristi njeno zensko naravo, prepusti se njenim carom zapeljevanja. Uzivaj z njo.


Kazalec

Njeno ime: KRALJICA


Ime faze: Lutealna faza

Kako se zenska pocuti? Mocna je, produktivna, hkrati obcutljiva, lahko groba in zelo razdrazljiva.


Letni cas, kot analogija njenemu pocutju: Jesen (upocasnitev)

Kaj bi bilo prav, da naredi? Nacrtuje naj, organizira stvari, verjetno ji bo ustrezalo ciscenje in pospravljanje. Upocasni naj se. Izogiba naj se, ce se le da, konfliktnim situacijam.

Lunin cikel: Drugi krajec

Nasvet za moske: Umakni se. Prepusti ji, da kroji in odloca, prepusti se njeni mocni energiji, naproti njej v tej fazi nima smisla iti, pokazi ji, da si na njeni strani. Nisi njen nasprotnik.

Navodila ob koncu

Zadnje izjemno pomembne misli ob koncu, ki jih zelim deliti z vami so ...


Ce zenska od konca 4. faze svojega cikla, cez 1. fazo cikla (torej, od konca predmenstrualne faze, cez zacetek menstruacije, do nekje tretjega dneva menstruacije) ne pociva dovolj, ne bo imela dovolj energije in ne bo dovolj produktivna v 2. fazi svojega cikla, bo tezko dovolj zenstvena v 3. fazi svojega cikla, ter bo izjemno razdrazljiva, lahko pregroba in celo anksiozna v 4. fazi svoj