top of page

Skrivnosti izjemnih odnosov

Updated: Apr 21, 2021

Prakticni nasveti za moske in zenske.


O skrivnosti dobrih in kvalitetnih odnosov smo ze govorili. Danes se bomo dotaknili prakticnih vidikov delovanja v odnosu in kako te dejansko zaceti uporabljati.


Govorili bomo o tem, kako imeti kvaliteten odnos s svojo partnerko, partnerjem, prijateljem, prijateljico ali sodelavko.


To predstavlja razliko med zivljenjem, ki je kvalitetno in uspesno na vseh podrocjih, ter med tistim, ki to ni.Kaj bo nasa osnova?

Razlicne faze v mesecu, po katerih zenske delujemo. V razlicnih fazah meseca se zenske razlicno pocutimo.


Gre torej za poznavanje razlicnih nacinov komuniciranja v razlicnih fazah zenskega cikla, ki se jih moramo zavedati tako zenske, kot moski.

Zakaj to, kot osnovo, sploh potrebujemo?

Za zenske je bistvenega pomena, da poznajo in razumejo svoje delovanje. Da se cutijo. Ko zenske razumemo sebe, imamo lahko bolj kvalitetne odnose z ljudmi okoli sebe, ne zgolj s svojim partnerjem.Ko zenske razumemo sebe, znamo lazje razloziti ostalim kaj si zelimo, lazje se umaknemo, ter lazje sinhrono delujemo z ljudmi okoli sebe.

In kaj vse to, s prakticnega vidika, pomeni?


Pomeni prijetno in socutno komunikacijo med moskim in zensko. Moski bo bolje razumel svojo zensko.


Zenska bo bolj razumela svoje delovanje, ce ga se ne in seveda lazje razlozila svojemu partnerju, kako se v razlicnih fazah cikla pocuti.


ZENSKE: Zacele se bomo bolje razumeti. Zenske si bomo lahko bolje razlozile svoje delovanje. Da bomo najprej razumele sebe in posledicno sokerirane kvalitetne odnose.


MOSKI: »Dobite navodila za uporabo zenske« Tako boste lazje razumeli svojo partnerko, sodelavko, prijateljico in ostale zenske okoli sebe. Razlozili si boste delovanje zenske in kako se lahko v razlicnih delih meseca na razlicne nacine priblizate svoji partnerki in z njo komunicirate.

Kaj torej lahko naredimo? Uporabimo znanje v praksi.

Angelinin 4 Prstni Sistem (4P)

Poglej svojo roko. Obljubljam ti, da bosta imela oba namige o tem, kako zenske delujemo skozi mesec, venomer pri roki. Venomer.


Eden od teh namigov je tvoja roka. Tvoji stirje prsti na njej.


Za potrebe razlage, namenoma izpuscam zadnji, peti prst (palec). V Kitajski tradicionalni medicini je ta tisti, ki je odgovoren za to, da prehodi med razlicnimi fazami potekajo nemoteno in gladko.


Princip 4P razdeljuje mesecni cikel zenske v 4 tedne (4 enote), po katerih se bomo sprehajali. Za to uporabljamo svoje stiri prste. Bistvo principa je v poenostavljenem razumevanju faz zenskega cikla in delovanja.


Za lazje razumevanje si poglejta spodnji video.

Osnova 4 Prstnega Sistema lezi v poznavanju zenskega mesecnega cikla.

Za osnovo bomo vzeli 28 DNEVNI CIKEL, ki se zacne z 1. dnem menstruacije ter konca z 28. dnem oz. prvim dnem naslednje menstruacije. Vsak od prstov na roki predstavlja eno od faz zenske v mesecnem ciklu in njene obcutke, povezane s tem.

Kje zacnemo?


S prvimi kapljicami krvi. S prvim dnem menstruacije. Omeniti moram, da se zenske v realnosti zacnemo pocutiti bolj obcutljive ali celo utrujene ze nekaj dni pred prvim dnem menstruacije. Za poenostavljeno razlago, lazje razumevanje, predvsem pa za uporabo, je bistveno, da stvari poenostavimo.


Ce se torej s principom mesecne ciklicnosti v taksni obliki srecujes prvic, si zapomni te okvire. Ko jih razumes, se z lahkoto sprehodis po njih in jasno razlocis, kje se nahajas oz. nahaja zenska. Najboljsa analogija za pocutje zenske na prvi dan menstruacije je najmanjsi (najnizji) prst, mezinec. Predstavlja fazo v mesecu z najnizjim nivojem energije v njenem telesu.

Oglejmo si, kako to zgleda v praksi.


Najmanjsi prst (mezinec)


Njeno ime: CAROBNICA


Ime faze: Menstruacija (cas krvavitve)


Letni cas, kot analogija njenemu pocutju: Zima (zimsko spanje, hibernacija)

Kako se zenska pocuti? Izjemno obcutjiva je, senzibilna, lahko tudi jokava. Umika se vase, lahko je zelo utrujena ali celo anksiozna.


Kaj bi bilo prav, da naredi? Spocije naj se, umakne se, se regenerira, prebere knjigo, meditira, vzame si dan zase in pocne to, kar cuti, da ji najbolj pase. Izogiba naj se trsnemu sladkorju, mlecnim izdelkom in predvsem glutenu.

Lunin cikel: Prazna luna

Nasvet za moske: Pusti jo pri miru ali pa jo popolnoma podpri.


Prstanec

Njeno ime: VIZIONARKA


Ime faze: Folikularna faza


Letni cas, kot analogija njenemu pocutju: Pomlad (rast novega zivljenja, novi zacetki)


Kako se zenska pocuti? Polna energije je, igriva kot najstnica, mocna, fokusirana, izjemno produktvna. Njen libido je visok.


Kaj bi bilo prav, da naredi? Naredi naj vse, kar do sedaj se ni. Naredi naj vse plane za prihodnost, izkoristi svojo jasnost in fokus ter proaktivno resuje konfliktne situacije. V tem obdobju jih bo, zaradi nivoja energije in hormonov, veliko lazje.

Lunin cikel: Prvi krajec

Nasvet za moske: Z njo se lahko igras, kot s svojimi moskimi kolegi, visoko intenziven trening ali trening moci, bo tu kot prikladen za vaju oba. Uzivaj v njeni produktivnosti in igrivosti.

Sredinec

Njeno ime: MAGNETICNA


Ime faze: Ovulacija


Letni cas, kot analogija njenemu pocutju: Poletje (cvetenje, visek leta)

Kako se zenska pocuti? Zenska v pravem pomenu besede, senzibilna, zenstvena, cutna in polna zivljenja. Probleme in konfliktne situacije resuje na zelo zenski nacin. Plodna je.


Kaj bi bilo prav, da naredi? Uziva naj v svoji senzualnosti in zenskosti.

Lunin cikel: Polna luna

Nasvet za moske: Izkoristi njeno zensko naravo, prepusti se njenim carom zapeljevanja. Uzivaj z njo.


Kazalec

Njeno ime: KRALJICA


Ime faze: Lutealna faza

Kako se zenska pocuti? Mocna je, produktivna, hkrati obcutljiva, lahko groba in zelo razdrazljiva.


Letni cas, kot analogija njenemu pocutju: Jesen (upocasnitev)

Kaj bi bilo prav, da naredi? Nacrtuje naj, organizira stvari, verjetno ji bo ustrezalo ciscenje in pospravljanje. Upocasni naj se. Izogiba naj se, ce se le da, konfliktnim situacijam.

Lunin cikel: Drugi krajec

Nasvet za moske: Umakni se. Prepusti ji, da kroji in odloca, prepusti se njeni mocni energiji, naproti njej v tej fazi nima smisla iti, pokazi ji, da si na njeni strani. Nisi njen nasprotnik.


Navodila ob koncu

Zadnje izjemno pomembne misli ob koncu, ki jih zelim deliti z vami so ...


Ce zenska od konca 4. faze svojega cikla, cez 1. fazo cikla (torej, od konca predmenstrualne faze, cez zacetek menstruacije, do nekje tretjega dneva menstruacije) ne pociva dovolj, ne bo imela dovolj energije in ne bo dovolj produktivna v 2. fazi svojega cikla, bo tezko dovolj zenstvena v 3. fazi svojega cikla, ter bo izjemno razdrazljiva, lahko pregroba in celo anksiozna v 4. fazi svojega mesecnega cikla.


Imejte to v mislih. Ko zensko telo potrebuje pocitek, je prav da pociva. Ko je cas za pocitek, si ga vzemite. Cel mesec je odvisen od tega.


ZENSKE: Zacnite se opazovati.

MOSKI: Vprasajte svojo partnerko, kateri dan v ciklu je in jo opazujte. Zacnite dejansko uporabljati svoje 4 prste.

Zenske, glede na to, da se glavnino casa pogovarjamo o tem, kako na razlicne nacine razloziti nasim moskim, da bi nas lahko bolje razumeli, ter da bi bolje razumele tudi same sebe, bi rada ob koncu dodala se nekaj pomembnega ...

Ob predpostavki, da nismo v toksicnem in nezdravem odnosu, bi predlagala se nekaj, na kar je prav, da smo pozorne.

Nekega dne, ko bosta oba s partnerjem v prijetnem vzdusju in se bosta oba pocutila prijetno in sprosceno, bi ga jaz vprasala ... **

»Dragi, mi poves prosim eno stvar ... ce bi lahko izbiral med nesteto stvarmi, ki obstajajo in bi moral izbrati eno ali dve najpomembnejsi, ki tebi izjemno veliko pomenita in ti ju jaz lahko dam, omogocim ali izpolnim, kaj bi to bilo?

Lahko izberes kar koli ti srce pozeli. Kar koli. Nekaj, ob cemer bi se pocutil dobro in lepo. Nekaj, ob cemer bi se pocutil sproscenega, ljubljenega, obcudovanega, cenjenega. Kar koli si zelis pac. Vseeno je.

Ce si izberes eno ali dve stvari, ki sta izjemno pomembni zate, se bom potrudila, da ti ju izpolnim. Vse bom naredila za to, da ti ju uresnicim. Tvoja zelja je moj ukaz. A si za?«

»A ti to resno, ljubica?« vas zna najverjetneje vprasati.

»Zelo resno dragi.« bi mu odgovorila. »Ne bi mogla biti bolj resna. No, povej. Lahko mi poves kar koli, ne glede na to, kaj je. Govori mi o svojih skritih zeljah in potrebah. Vse me zanima. Naredila bom vse, kar je v moji moci, da ti to izpolnim.«

Moja prelepa cudovita zenska, zelim da imas v glavi cel cas eno samcato stvar ...

Moski si zelijo v svoji osnovi ziveti svojo mosko vlogo. Zelijo biti vodje. Vsec jim je obcutek, da lahko vodijo. So lovci. Odlocevalci. Zascitniki. Ne vsi, ne razumite narobe. A v osnovi je to njihova esenca.


Priznaj mu vlogo, ki mu pritice.

Ce je moski Alfa moski, je v svoji osnovi vodja. In je ni stvari, ki je ne bi imel raje, kot to, da mu to vlogo priznavamo. Da mu priznavamo vse vloge, ki so nastete zgoraj in o katerih pisem.

Ce jih priznavamo kot moske z vsem, kar temu pritice, nam bodo lahko dali to, v cemer so najboljsi. Zascito. Pozornost. Moc.

Ko zenske to imamo, lahko cvetimo. Rastemo.

Zenske lahko rastemo, ko se pocutimo zascitene, spostovane, ljubljene, obcudovane in razumljene.


Ne glede na to, da je knjiga, ki lezi pred vami, v osnovi zasnovana tako, da lahko zenske lazje razlozimo svojim moskim in ljudem okoli sebe, kako se v dolocenem delu meseca pocutimo, se mi zdi pomembno, da se na tem mestu dotaknemo se parih izjemno pomembnih vidikov, ki sokreirajo in vplivajo na nase dobre medosebne odnose.

Spremeni perspektivo. Empatija dela cudeze.


Da lahko aktivno sokreiramo kvalitetne odnose, je potrebno in prav, da se dotaknemo vseh sitaucij, ki se nam v zivljenju lahko zgodijo. Tudi tistih, ki niso tako prijetne, prijazne in nestresne.

Recimo, da je nas partner slabe voje. Je pac tak dan. Morda se mu je zgodilo kaj stresnega ali pa morda celo nic posebnega, ni pomembno. Tako pac je. Ta trenutek ne bomo naslavljali razlogov za taksno obnasanje in obcutenje. Naslovili bomo zgolj dejstvo, da se nas partner v tem trenutku ne pocuti dobro.

Lahko se celo zgodi, da pride do konflikta, ker je on oziroma ona prevec obcutljiv/a, pod sluzbenim, osebnim pritiskom ali v kaksni drugi stresni situaciji. Ne glede na to, ali ste sredi konfliktne situacije ali cutite, da do nje lahko pride, vam predlagam sledece.

Preden torej sitaucija eskalira do tocke, kjer ne boste imeli vec vpliva na dogajanje, predlagam tole ...

Ne glede na to, ali ste moski ali zenska, ki ta trenutek to bere, bi moj notranji monolog zgledal nekako takole: »Danes ocitno ni dober dan. Pravzaprav trenutna situacija sploh ni roznata. Dejstvo.

Kaj lahko naredim? Ali obstaja kaj, kar lahko naredim, da situacijo umirim, resim ali vsaj ublazim?

Morda bi ga oziroma bi jo lahko vprasal/a kaj lahko naredim zanjo/zanj. Morda potrebuje pogovor, mir, pocitek ali zgolj objem. Mislim, da je prav, da ga/jo vprasam kaj potrebuje.«

Sredi konfliktnih sitacij, ko so vsi udelezenci napeti, pod stresom in cutveno ranljivi, je vcasih izjemno pomembnom in dobro, da se uspemo umakniti v svoj notranji svet. Da stopimo malce stran. Lahko seveda le v mislih. To je ena najpametnejsih stvari, kar jih lahko naredite.

Stopiti nazaj pomeni, da poskusate z distance pogledati na dano situacijo. Da se od nje malce ogradite. Da jo poskusate videti z druge perspektive. Od dalec. Zna biti, da boste videli veliko vec, kot pricakujete.

Razumem, da je lahko to vcasih v trenutku, ko ste sami ranljivi, prizadeti in obcutljivi, zelo tezko. Vendar tezko poudarim, kako zelo pomembno je, da se tu in tam malce umaknete iz zarisca.

Vcasih je ze nekaj globokih vdihov izjemno ucinkovitih. To je prav tako ena izmed ucinkovitih in pomirjujocih stvari v stresnih situacijah.

Zapomnite si ... oseba, ki se lahko v tezkih sitaucijah malce distancira od vsega, je tista, ki lahko vidi vec. Sposobna je resevanja stresnih situacij in konfliktov, ker se na custvenem nivoju ne vpleta tako globoko. Danes si ta oseba lahko ti. Jutri bo morda tvoj partner v poziciji, da se bo lahko bolje odzival in bo on/ona tisti/a, ki bo iniciator pri resevanju nastalih situacij.

Vedno obstaja ena stan, ki je v danem trenutku bolj sposobna resevanja nastale situacije. Vedno. Vedno obstaja oseba, ki stvari vidi bolj jasno in je lahko bolj razumevajoca. Ker vidi vec. Vidi celo ali vsaj bolj celostno sliko. To je oseba, ki bo v konfliktni situaciji iskala resitve in prisla do njih. Ne bo videla zgolj problemov. To je oseba, ki je lahko bolj razumevajoca in bolj empaticna, ker enostavno vidi vec.

Kako torej reagirati v nastali situaciji, ko gre vse narobe in nic ni prav? Svojega partnerja bi vprasala sledece: »Dragi, vidim da se res ne pocutis najbolje in da v tem trenutku ocitno nisva kos nastali situaciji. Nic ni narobe s tem. Povej mi, kaj lahko naredim zate, da bi se pocutil bolje? O vsem tem lahko govoriva tudi kasneje. Me ne skrbi. To bova resila. Zaupam nama. Popolnoma nama zaupam.«

To bi lahko bila ena od moznosti, ki jih lahko izberem v konfliktni situaciji. Opazovanje z distance, menjava perspektive. Razumevanje in morda boljsi vpogled v to, kaj se dogaja z drugo osebo. To mi omogoca iskanje resitev. Tako lazje ponudim pomoc.

Ko malce stopim stran, seveda ne nujno v drug prostor, lahko lazje vidim stvari, ki jih sicer morda ne bi. Ne bi jih videla, ker bi bila sredi vojne argumetov in moci, kjer bi se lahko bojevala kdo je mocnejsi, kdo ima prav in najhuje, kdo je kriv.

Kaj torej pomeni sprememba perspektive v praksi? Zakaj to venomer poudarjam in ponavljam?

Ce nam uspe videti in razumeti obcutke druge osebe, bi se znalo zgoditi, da ugotovimo, da pravzaprav konfliktna situacija nima nic opraviti z nami. Niti nic s tem, kar smo morda narobe naredili sami. Ker zares morda niti ne gre za nas, temvec za notranje obcutke osebe na drugi strani.

Hkrati naj poudarim, da bi se, ce bi bila moja napacna in nepravilna reakcija vzrok konfliktni situaciji, zanjo nemudoma opravicila. Vedno. Iskreno in iz srca. Izjemno pomembno je, da priznamo in priznavamo svoje napake, ce ugotovimo, da smo jih naredili seveda. Prav je tako. Tako izkazemo tudi spostovanje do soudelezenih v konfliktu.

Ce bi bilo torej kaj, kar sem naredila narobe, bi to poskusila popraviti. Na vse mozne nacine. Z besedami in dejanji. Iskreno. Popraviti to, kar storimo narobe je, izjemno pomebno.

Izjemno pomebno je tudi to, da veste, da je vse, kar je tu zapisano in ta trenutek prebirate, osnovano na tem, da niste v toksicnih odnosih. Tam veljajo druga pravila. Drugi nacini delovanja. Ne bom se posebej spuscala v podrobnosti, ki se ticejo delovanja v teh odnosih, ker vas spodbujam, da bi gojili partnerstva, ki vas podpirajo, so razumevajoca, ljubeca in perspektivna na vseh nivojih in v vseh ozirih.

To so edine mozne oblike odnosov, v katerih lahko rastete, se razvijate, se pocutite dobro, razumljeno, ljubljeno in spostovano. Zal edine.

Toksicni odnosi zavirajo vaso rast, napredek in vizijo. Onemogocajo vase delovanje na vseh podrocjih vasega zivljenja. Zaradi njih stagnirate. Se dusite. Trpite. Ne zivite svojega poslanstva. Ne zivite sebe in svojih potencialov.

Toksicni odnosi so boleci. Ubijajo vasega duha. Dusijo vas. Obcutek je, kot da ste na Jo-Jo vrtavki, kjer nihate med enih in drugim konfliktom, ki se mu nikakor ne gre izogniti, ne glede na to, kaj naredite ter med kratkimi obdobji laznega miru, ko hodite po prstih in morece tisine ob ignoriranju vasega partnerja, ko se kaj ponovno spet zgodi.

In vedno se. Krivda je jasno, vedno na vasi strani. Opravicila od ljudi teh osebnostnih struktur, zal ne gre pricakovati. Toksicni odnosi so slepa ulica in resnicno nic vec kot to. Zal.

Odstirajo nase videnje samega sebe, to je jasno. To, kako mi vidimo samega sebe. To, kako in na kaksen nacin pustimo, da se z nami ravna. So slepa ulica. Brezizhodna opcija, ki je v zivljenju nocemo, ali pa bezimo stran od nje. Dalec stran.

V tem trenutku zanje, v tej knjigi ni mesta.

EGO Prijatelj ali sovraznik?

Ce je kaj, kar bi najraje izbrisala iz delovanja na vseh nivojih v nasih odnosih, bi najprej izbrisala delovanje iz pozicije moci. Zakaj? Naj vam razlozim.

Pride dan, ko sva sredi konfliktne situacije in je nas partner tisti, ki pride naproti k nam z razumevanjem in idejo kako resevati nastalo situacijo. In pride dan, ko to naredimo mi. Jaz naredim nekaj zate in ti naredis nekaj zame. Danes jaz, jutri ti.

Nikakrsne potrebe ni, da se borimo za premoc. Nas partner ni nas nasprotnik, ne glede na to, da ga vcasih lahko cutimo in vidimo tako. Bitke za premoc so, tako kot toksicni odnosi, slepa ulica. Vedno rezultirajo v izgubah, na obeh straneh.

Ne glede na to, da vcasih deluje, da je nekdo v nekem sporu zmagal, je to vedno kratkotrajne narave, dolgorocno izgubljata oba. Vedno oba.

Ce ste lahko v odnosu, kjer so zgoraj napisni koncepti razumljeni, ste na dobri poti. V taksnih osnosih je ni stvari, ki se je ne bi dalo resiti. Ce seveda konfliktne sitaucije ne posegajo prevec globoko v vaso osebnostno integriteto.

Predlagam, da si skupaj prebereta zgoraj opisane nasvete. Ce se vama obema slisi to povsem razumljivo in naravno, sem vesela za oba.

Vsaka situacija, ki se nam v odnosu zgodi, je resljiva. Ce le ne posega prevec v nase polje osebnostne integritete, kot je navedeno zgoraj. Vse je resljivo. Vendar pod enim pogojem. Za to sta potrebna oba. Oba si morata zeleti situacijo razresiti. Drugace ne gre.

Ljubezen je kljuc.

Ko nekoga ljubis in cutis kako zelo pomembno vlogo v tvojem zivljenju ima, ti je lazje delovati ljubece, nezno, razumevajoce, empaticno in podporno.

Ljubezen je osnova za cutenje, razumevanje, podporo in spostovanje. Ko nekoga ljubis, je lazje biti cutec, razumevajoc, podporen in spostljiv. Preprosto je.

Zna se zgoditi, da bi mi napisali sledece ... »Ko si si z nekom blizu, ima ta oseba moznost in moc, da pritisne na tocno tiste obcutljive tocke, ki so za nas najbolj obcutljive. Ranljivi smo. Ima moznost, da pritisne na te tocko tako mocno, da lahko zelo boli. Tako blizu je, da ima moc prizadeti nas. Se strinjas?«

»Se. Mozno je.« bi odgovorila.

Ce vzamem v ozir se drugo perspektivo, bi dodala ... »Ce si si z nekom blizu in ga spostujes, si zelis resevanja sporov in konfliktnih situacij. Zelis si kvalitetnega odnosa, ki je izpopolnjujoc za oba na vseh nivojih.

Trudis se, da ne bi pritiskal na tocke, ki so lahko zelo bolece ali problematicne. Glede na to, da sta si s partnerjem blizu, te tocke jasno poznas. Nikakor pa ti ne bi smelo biti v interesu te izkoriscati. Ne koristi vama. Nikomur. Oddaljuje vaju.«

In zakljucila bi s tole mislijo ... »Da. Imas moznost iskoristiti svojo moc. Vedno jo imas. Oba jo imasta. Imas moznost kaznovati in prizadeti. Vendar me zanima, ce ti to zares koristi? Vprasaj se, ce je sobivanje v odnosu, kjer podrejas ali si podrejen, izpolnjujoce? Meni ni. Preprosto.«

Seveda, tvoja odlocitev je. Vedno je bila in bo.

Zapomni si sledece ... v zivljenju dobimo to, kar dajemo. Vedno.

Ljudi vidis in zares spoznas takrat, ko jim v roke polozis obcutek moci. Takrat se vidi kdo v resnici so.

A verjetno to ze vse ves. Nicesar novega nisem povedala. Je pa prav, da to nepretrgoma ozavescamo.

Skratka, vse ze ves.

Spusti. Pretocnost emocij je kljuc uspeha.

Ko se v odnosu zgodi kaj, zaradi cesar bi si zeleli drzati zamero in biti jezni, predlagam sledece.

Ce bi cutila jezo, bi si definitivno pustila biti jezna. Ce bi cutila zalost, bi se v polnosti potopila vanjo. Pretocnost custev pomeni, da smo sposobni jadrati med enim in drugim custvenim stanjem in se ne prevec dolgo sidrati v enem, ki ga ne zelimo spustiti. Bistvo je v obcutenju in spuscanju.

Skratka, ne glede na to, kako bi se pocutila, bi to cutila z vsem svoji bitjem. Ko bi slo in bi bila pripravljena, bi o tem govorila. Poskusila bi razloziti svojemu partnerju, kako se pocutim. Nikakor ne bi kritizirala njega in njegove osebnosti. Ce bi bilo potrebno, bi povedala, kako se ob katerem od njegovih dejanj pocutim. Govorila bi o dejanjih, ob katerih se pocutim nelagodno. Ce bi bil to razlog za moje slabo pocutje seveda.

Ce bi slo, bi svoja obcutenja vedno izrazila. Diskretno in na samem jasno, a vedno. Zelela bi slisati partnerjevo perspektivo. Ce to ne bi bilo mozno, tega ne bi zelela izsiliti. Ne da se.

Vcasih se to enostavno ne da. Lahko se celo zgodi, da v zvezi s kaksno zadevo, s partnerjem nikoli ne bosta prisla skupaj. In pac ne bosta. Ce ni vitalnega pomena za vajino nadaljevanje zveze in ce ne gre za neka kljucna zivljenjska stalisca, bi enostavno pustila stvari. Ni vredno vedno cisto vsega premlevati. Sploh ce gre na racun vajinega odnosa in razumevanja.

Skratka, o svojih obcutenjih bi govorila, ce gre. In potem, bi spustila. Nikakor ne bi zelela ziveti z obcutki zamere in nelagodja.

Stari rek pravi ... ziveti v zameri in jezi, pomeni spiti strup in verjeti, da bo zaradi tega umrl tisti, na kogar smo jezni.

Obcutite svoja obcutja, govorite o njih, delite jih, cutite jih z vsem svojim bitjem in potem ...

... jih spustite.

Samo tako boste lahko zares svobodni. Svoboda je ena temeljnih osnov zdravih, lepih in kvalitetnih odnosov.


Tim.

Na isti strani sta. Isto igro igrata. Na isti strani mreze sta. Partnerja sta. Nista nasprotnika. Stremita k istim ali podobnim ciljem. Vsak posamicno in skupaj.

O tem, kako naj moski razume svojo zensko v razlicnih obdobjih meseca, smo ze govorili. In o tem, kako ji lahko razlozi, da ni njen nasprotnik, tudi. Enako velja za oba. Tudi njej naj bo jasno, da ima ob sebi cloveka, ki se bori za podobne stvari, na isti strani z njo. Ce je potrebno, naj ga na to spomni.

Nista sovraznika. Partnerja sta.

Skupaj smo mocnejsi, mogocnejsi, bolj ucinkoviti. Niti predstavljati si ne morete, kako zelo je lahko moc skupnosti in povezanosti odlocujoca pri premagovanju izzivov v zivljenju.

Moci in povezanosti, ki se stke iz mocnih partnerskih odnosov, ni lahko pretrgati. Nepremagljivi sta. Vidva sta nepremagljiva.

Zapomnita si to.

Bi morali se kaj dodati? Ne. Imasta vse, kar potrebujeta.

Zacnita to uporabljati.


Angelina A. Rinaldi High Performance Coach


Published Author Founder of The Secret of Life, Holistic Health Clinic

Opomba za zenske v menopavzi: Upostevajte lunin cikel, kjer predstavlja polna luna cas ovulacije, prazna luna cas menstruacije.


Prazni luni sledi rast lune v obliki crke D, do polnosti (ovulacija) in padec v obliki crke C, do spet prazne lune (menstruacija).


** to lahko vprasate tudi svojega prijatelja ali sodelavca. S sodelavcem lahko govorite na podoben nacin, le da je jasno, da se pogovarjata v okvirih poslovnega razmerja. Ljudje zelo cenijo to, da nas zanimajo njihove zelje in potrebe. Tudi, ce le v okvirih poslovnega sveta. Vcasih tam se celo bolj.#How2HaveItAll #How2HaveAnAmazingRelationship #Partnership #Business #Success #Power #Focus #Manual4Relationships #RichSuccessfulLife #IzjemniOdnosi #KvalitetnoZivljenje Viri: Chinese Traditional Medicine Principles Savina Atai, Mantak Chia "100 Days Online Immunity and Beauty Course", March 2020

Angelina A. Rinaldi, "The Secrets of Success, Successful Abundant Life", Kindle Published Edition, May 2020

573 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page